zaterdag 5 april 2008

Goed begin, beroerd einde

Gisteravond 'The Hunting Party' gezien, over verslaggevers die in het voormalig Joegoslaviƫ op zoek gaan naar oorlogsmisdadigers. Een film die veelbelovend van start gaat als satirische aanklacht tegen met name de Verenigde Naties, maar die helaas ontaardt in een onwaarschijnlijke, tweederangs actiefilm.

Met Richard Gere in de hoofdrol had ik een politiek bevlogen film verwacht en dat is dan ook precies hoe 'The Hunting Party' van start gaat. In landen die amper groter zijn dan Nederland lukt het ondanks alle inspanningen van de troepenmachten van de VN, de NAVO, het Joegoslaviƫ-tribunaal en de CIA niet om oorlogsmisdadigers te pakken te krijgen. De pijnlijke Srebrenica-affaire komt ook nog even ter sprake.

Op het moment dat Richard Gere en de zijne echter zelf op zoek gaan naar De Vos – in wie we gemakkelijk Mladic of Karadzic kunnen herkennen – zakt de film af naar een bedenkelijk niveau. Tot twee keer toe leggen de journalisten bijna het loodje, maar door middel van onwaarschijnlijk toevallige plotwendingen worden ze gered. Op een gegeven moment komt zelfs de CIA vanuit het niets als cavalerie over de heuvel.

Het uitgangspunt van 'The Hunting Party' lijkt een schot voor open doel, maar de film eindigt helaas als gemiste kans.

Nieuwe trailers:
* Street Kings (release op 17 april) Toch al niet brandschone agent Keanu Reeves probeert zijn naam te zuiveren als hij verdacht wordt van moord op een collega.
* Doomsday (release op 24 april) Weinig origineel overkomende actiefilm waarbij een kleine task-force een gebied moet verkennen dat 25 jaar in quarantaine is geweest.
* Iron Man (release op 1 mei) Comic-verfilming met Robert Downey Jr. als rijke industrieel Tony Stark die zichzelf (gedwongen) een hightech-uitrusting aanmeet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!