woensdag 2 april 2008

Ga naar 'Persepolis', nu meteen!

Zo kom ik nooit in Lantaren Venster, en zo twee keer in de week. Vanavond 'Persepolis' gezien. Schitterende film, gebaseerd op de gelijknamige, autobiografische strip van Marjane Satrapi. Een onthutsend portret van een Iranese familie die na de islamitische revolutie van 1979 ziet hoe de vrijheden in het land langzaam ingeperkt worden en die uiteindelijk hun dochter naar Europa sturen om haar veilig te laten opgroeien.

'Persepolis' was genomineerd voor de Oscar voor beste animatiefilm en had die gewoon moeten winnen. (In plaats van 'Ratatouille'.) Dit is een universeel verhaal, een verhaal met hart en ziel, over gewone mensen die moeten omgaan met grote veranderingen. Over de gevaren die een revolutie kan opleveren voor mensen die ineens aan de 'verkeerde' kant van de scheidslijn staan.

Deze film verdient een groot publiek. Laat alsjeblieft niet alleen de filmhuizen deze film vertonen. Pathé, grijp je kans en toon deze film in de grote bioscopen. 'Persepolis' verkondigt op een doeltreffende, schitterende manier een belangrijke boodschap. In deze week waarin iedereen over 'Fitna' valt, laat 'Persepolis' zien hoe het wél moet.

Nieuwe trailer:
* It’s a Free World… (release op 10 april). De nieuwe film van Ken Loach, die veel indruk maakte met 'The Wind That Shakes the Barley', over een Engelse vrouw die een uitzendbureau opzet met illegale Poolse arbeiders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!