zaterdag 12 april 2008

Derderangs

Gisteravond 'Vantage Point' gezien. Een film die interessant begint, maar uiteindelijk verzandt in een derderangs actiefilm. In 'Vantage Point', van regisseur Pete Travis die in 2004 het uitstekende 'Omagh' maakte, wordt een aanslag op de Amerikaanse president verteld vanuit verschillende perspectieven. Een interessante benadering, die echter een halfuur voor tijd wordt losgelaten en waarna de kwaliteit van de film snel bergafwaarts gaat.

'Vanishing Point' pretendeert een moderne 'Rashomon' te zijn en afgezien van het laatste halfuur lukt dat aardig. Met ieder perspectief krijgt de kijker een extra puzzelstukje in handen en daarmee wordt gaandeweg duidelijk door wie en hoe de aanslag gepleegd is. Wanneer echter de puzzel opgelost is, wordt de film nog even verlengd met onnodige en domme actiescènes, zoals een onwaarschijnlijke autoachtervolging door de smalle straten van Salamanca.

Eigenlijk heb ik dezelfde kritiek als een week geleden bij 'The Hunting Party': goed begin, beroerd einde.

Nieuwe trailers:
* Speed Racer (release op 7 mei). De nieuwe van de Wachowski's, een racefilm met een vergelijkbare mengeling van animatie en live-action zoals 'Beowulf'. Eerste film van de Wachowski's sinds 'The Matrix Revolutions'.
* Made of Honour (release op 5 juni). Romantische komedie met Patrick Dempsey en Michelle Monaghan. Oogt als 'My Best Friend’s Wedding', maar dan met de rollen van man en vrouw omgedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!