zaterdag 8 maart 2008

There Will Be Blood

Gisteren 'There Will Be Blood' gezien in Pathé De Kuip. Een weergaloze film met een schitterende hoofdrol van Daniel Day-Lewis, mijn inziens terecht onderscheiden met een Oscar. Day-Lewis weet de volle tweeënhalf uur te boeien zonder te overheersen en weet ondanks alle slechte trekjes van zijn personage toch een innemend, memorabel karakter neer te zetten.

Daniel Plainview komt als oliebaron in kleine plaatsjes mooie praatjes houden over al het goeds dat hij kan brengen. Ondertussen gaat hij nietsontziend op zijn doel af en gaat over lijken om zijn olie te krijgen. Alles en iedereen moet hiervoor wijken. Zoals hij zelf al zegt, hij is "nogal competitief ingesteld". Zelfs zijn relatie met zijn zoon valt uiteindelijk ten prooi aan de ongebreidelde hebzucht van Plainview.

In het plaatsje Little Boston, waar de film zich hoofdzakelijk afspeelt, stuit Plainview op een onverwacht obstakel. De diepgelovige gemeenschap vraagt een wel heel bijzondere prijs van de oliebaron. Uiteindelijk weet Plainview op bloedstollende wijze wraak te nemen voor dit offer. "There will be greed. There will be vengeance. And yes, there will be blood…"

Nieuwe trailers:
* Zomerhitte (release op 20 maart). De volledige trailer deze keer. Waldemar Torenstra en Sophie Hilbrand in een broeierige film over seks en drugs. Naar het boek van Jan Wolkers, regie door Monique van de Ven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!