vrijdag 15 februari 2008

Bijzonder begaafd

Gisteravond 'August Rush' gezien. Een ouderwetse feelgood-film over een jongetje met een groot muzikaal talent dat op zoek is naar zijn biologische ouders. 'August Rush' is niet echt een film die zich laat analyseren of die met een diepere bedoeling is gemaakt, maar steekt wel erg leuk in elkaar. Natuurlijk is de afloop van de film bijzonder voorspelbaar, maar dat is in dit geval helemaal niet erg.

Freddie Highmore speelt de titelrol en doet dat uitstekend. Highmore is zonder twijfel een van de meest begaafde kinderacteurs van dit moment. August, een jaar of twaalf in de film, zit net tussen kind en tiener in. De rol vereist daarom een delicaat evenwicht tussen de verwondering en de spontaniteit van een kind en de realisatie van het volwassen worden en alle (serieuzere) emoties die daarbij horen. Freddie Highmore weet dit allemaal ten toon te spreiden in deze bijzonder begaafde acteerprestatie.

Nieuwe trailers:
* The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (release op 2 juli) De tweede Narnia-film. Zou eigenlijk vorig jaar al uitgebracht worden. Oogt veelbelovend.
* Dan in Real Life (release op 17 april) Romantische komedie met Steve Carell over een man die een oogje heeft op de vriendin van zijn broer.
* Over Her Dead Body (release op 20 maart) 'Ghost', maar dan als komedie. Eva Longoria maakt het als geest niet makkelijk voor de nieuwe vriendin van haar man.
* Shine a Light (release op 10 april) Uitgebreide documentaire over de Rolling Stones, geregisseerd door niemand minder dan Martin Scorsese.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!