maandag 11 februari 2008

Attorama nieuwsbulletin

* De grote schrijversstaking in Hollywood lijkt voorbij. Er ligt een voorstel op tafel en de WGA heeft haar leden aangeraden hiermee akkoord te gaan. Goed nieuws; nu kunnen er weer tv-series en films gemaakt worden en ook de Oscar-uitreiking lijkt weer veilig.
* De Grammy's zijn uitgereikt. Amy Winehouse was de grote winnaar met vijf prijzen, maar kon ironisch genoeg niet bij de uitreiking aanwezig zijn omdat ze geen visum voor de VS had gekregen. Kanye West, over wiens naam de nieuwslezers al de hele dag hun tong breken, kreeg vier Grammy’s.
* Roy Scheider is overleden. De acteur werd wereldberoemd door zijn hoofdrol in 'Jaws' en speelde onder meer ook in de klassiekers 'Marathon Man', 'The French Connection' en 'All That Jazz'. Onder de jongere generatie werd hij vooral bekend als commandant uit 'SeaQuest DSV'.
* De BAFTA's zijn uitgereikt. 'Atonement' werd zoals verwacht uitgeroepen tot beste film. Daniel Day-Lewis kreeg zijn zoveelste prijs voor zijn hoofdrol in 'There Will Be Blood' en 'Das Leben der Anderen' werd uitgeroepen tot beste buitenlandse film. Marion Cotillard ging, onverwacht maar geheel terecht, aan de haal met de BAFTA voor beste actrice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!