zaterdag 22 december 2007

Elizabeth: The Golden Age

Gisteravond ‘Elizabeth: The Golden Age’ gezien. Cate Blanchett kruipt voor de tweede keer in de huid van de Engelse vorstin. Een mooie, visueel overweldigende film. Een met ongekend veel zorg vormgegeven productie. Ontzettend mooi en kleurrijk gefilmd, met diverse shots die net even anders zijn dan je gewend bent. Locaties, decorstukken, gewaden – alles is schitterend verzorgd.

Cate Blanchett is geweldig in haar rol als Elizabeth. De speech die zij aan de Spaanse ambassadeur geeft, bezorgt gegarandeerd kippenvel. Blanchett wordt getipt als Oscar-kandidaat voor deze rol en dat zou niet meer dan terecht zijn. En dan heeft de film natuurlijk ook nog acteerkanonnen als Geoffrey Rush, Clive Owen en Samantha Morton in de gelederen.

Kortweg: in ‘Elizabeth: The Golden Age’ wordt geweldig geacteerd en het is een visueel overdonderend spektakel. Toch is de film geen meesterwerk. Het script is namelijk bijzonder voorspelbaar. De romantische ontwikkelingen aan het hof, de politieke intriges en de dreigende oorlog met Spanje – nergens wordt het echt verrassend. (De vraag is natuurlijk in hoeverre een historisch verhaal echt verrassend kan zijn, maar dit terzijde.) Alle verhaallijnen worden netjes uitgezet en keurig afgerond, volledig volgens verwachting.

Nieuwe trailers:
* In the Valley of Elah (release op 31 januari). Een militair verdwijnt spoorloos, ná zijn terugkeer uit Irak. Met Tommy Lee Jones en Susan Sarandon, script en regie van Paul Haggis.
* Sweeney Todd (release op 24 januari) Tim Burton en Johnny Depp werken weer eens samen en het resultaat mag er zijn. Heerlijk over de top, gotisch spektakel.
* The Other Boleyn Girl (release op 21 februari) Nathalie Portman en Scarlett Johansson strijden in een kostuumdrama om de gunst van de Engelse koning Hendrik VIII.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!