zondag 14 oktober 2007

Marybeth en Niels

Buurman en goede vriend DV had gisteravond weer een huisconcert. Marybeth D'Amico kwam optreden, begeleid door Niels Cremer. Een Amerikaanse singer-songwriter die net haar eerste EP heeft gemaakt, 'Waiting to Fly', waarvan we uiteraard een exemplaar heben aangeschaft. Het was zonder twijfel de meest geëngageerde artiest die bij de buurman is komen optreden. Uitgesproken meningen over onder andere George Bush en dominees die hypocriet tegen het homohuwelijk preken kunnen natuurlijk altijd op mijn goedkeuring rekenen. En een mandoline met een sticker van Spider-Man natuurlijk ook. ;)

De formele aankondiging luidde 'een optreden Marybeth D'Amico, begeleid door Niels Cremer'. Daarmee zou echter de prestaties van Cremer te kort doen, die meer de rol van gelijkwaardige artiest vervulde gisteravond. Het samenspel van Cremer en D'Amico zorgde voor een gedenkwaardige avond met stemmige gitaarmuziek. Het optreden was hier en daar wat rommelig, met snaren die voortdurend gestemd moesten worden, plectrums die in gitaarkasten verdwenen en dergelijke, maar dat gaf het ook wel weer een zekere charme.

De huisoptredens bij buurman DV zijn een bijzondere manier om nieuwe muziek te leren kennen. Het kleinschalige karakter en de directe interactie met de artiest maken dit altijd tot speciale momenten. Het is altijd leuk als de artiest het publiek te woord staat met allerlei achtergrondinformatie over het liedje dat gespeeld wordt, over het leven als artiest en de hoop op een grote doorbraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!