zondag 7 oktober 2007

Aardige fantasy

Vrijdagavond 'Stardust' gezien met een grote groep vrienden (zie foto). Een aardige fantasy-film, of liever: een modern sprookje. Prinsen, heksen, piraten, ze leefden nog lang en gelukkig, dat soort dingen. Zoals ik al schreef, een aardige film. Niet echt bijzonder goed, maar ook zeker niet bijzonder slecht. Misschien iets te veel kleine, losse plotlijntjes waar niet zoveel mee gedaan wordt, maar dat is iets waar fantasy-films wel vaker last van hebben. De muziek, door Ilan Eshkeri, vond ik daarentegen wél bijzonder goed verzorgd en zit bijna op hetzelfde niveau als Howard Shore en zijn muziek voor 'The Lord of the Rings'.

De cast van 'Stardust' is wat wisselvallig. Charlie Cox is uitstekend als jonge, naïeve held Tristan, evenals Claire Danes als Yvaine. Claire Danes is een van de meest kameleonachtige actrices van deze tijd. In iedere rol ziet ze er weer totaal anders uit en zodoende weet ze keer op keer te overtuigen. De rest van de casting is op mijn minst gezegd vreemd te noemen. Peter O'Toole en Rupert Everett, twee acteergiganten, hebben slechts enkele regels tekst. Een groot komiek als Ricky Gervais moet het slechts met twee scènes doen. En Robert de Niro die zichzelf belachelijk maakt? Waarom zou je acteurs van een dergelijk kaliber inhuren om daar vervolgens zo weinig mee te doen?

Trailers:
- Michael Clayton (release op 25 oktober). George Clooney als advocaat die betrokken raakt in smerige zaakjes. In Amerika al uit en daar bedolven onder lovende recensies.
- En verder trailers voor Atonement (1 november) en The Golden Compass (6 december), waarbij de laatste lijkt af te stevenen op de kersthit van dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!