maandag 6 augustus 2007

Poppy experimenten

Van het weekeinde delen van de albums 'The Best Damn Thing' van Avril Lavigne en 'Plug It In' van Krezip beluisterd. Nota bene "delen", niet de hele albums dus. Mijn recensie zou dus nog kunnen wijzigen. De albums hebben gemeen dat beide een stuk 'poppier' zijn dan de voorgaande cd's van deze artiesten. Het verschil is dat dit bij Krezip wél tot een geslaagd album heeft geleid, maar bij Avril Lavigne niet.

Krezip is een band die het experiment niet schuwt. Zangeres Jacqueline Govaert kun je terugvinden op Pinkpop en 3FM, maar ook op Talpa, SkyRadio of in duet met Thé Lau. Zondere enige moeite weet Govaert een grote muzikale diversiteit tentoon te spreiden en daarbij toch volkomen zichzelf te blijven. De albums die Krezip heeft uitgebracht, wisselen sterk van muzikale opzet en 'Plug It In' is gewoon de nieuwste variant op de Krezip-sound. In dit geval is de keuze voor poppy bijzonder geslaagd te noemen.

Bij Avril Lavigne is die keuze minder goed uitgevallen. Tussen het debuutalbum 'Let Go' en de opvolger 'Under My Skin' maakte de zangeres-gitariste een duidelijke muzikale ontwikkeling door. De geldingsdrang van de tienerzangeres werd gekoppeld aan de kwaliteiten van de ervaren singer-songwriter Chantal Kreviazuk. Dit had een grote groei en dito stap naar muzikale volwassenheid tot gevolg. Op 'The Best Damn Thing' is deze ontwikkeling volkomen losgelaten; het is een stap terug in de kwaliteit. Het album lijkt puur gemaakt te zijn voor dertienjarige meisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!