woensdag 22 augustus 2007

Meeleven met de slechterik

Gisteravond in de sneak preview 'Mr Brooks' gezien. (Nederlandse release: 6 september.) Een bijzondere film. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord - doorgaans is dat geen aanbeveling voor de kwaliteit - maar ik werd positief verrast. Ik ben niet zo'n fan van Kevin Costner, maar in de titelrol van 'Mr Brooks' vond ik hem zeer overtuigend. Verder nog een uitstekende rol van William Hurt en nog wat kleine(re) rollen voor Demi Moore, Dane Cook en Marg Helgenberger.

Mr Brooks is een man met een bijzondere verslaving: moorden. Je ziet vrijwel de hele film vanuit het oogpunt van de slechterik. Bijzonder is dat op geen enkele wijze geprobeerd wordt om het publiek sympathie te laten krijgen voor de hoofdpersoon. Je ziet Costner worstelen met de verslaving van zijn personage; hij probeert het nooit goed te praten. Een klein kritiekpuntje is dat de film wel erg veel zijlijntjes heeft, zoals rond Demi Moore of de dochter van Mr Brooks.

Nieuwe trailers:
* The Invasion. SF/Fantasy met Nicole Kidman en Daniel Craig. Een remake van de klassieker 'Invasion of the Body Snatchers'. Ongenadig neergesabeld door Amerikaanse pers en publiek. Nederlandse release: 25 oktober.
* The Golden Compass. Eveneens sf/fantasy met Nicole Kidman en Daniel Craig. Boekverfilming, eerste deel van de 'His Dark Materials'-trilogie van Philip Pullman. Nederlandse release: 6 december.

1 opmerking:

  1. bedankt voor het uitzoeken van de schrijver van de Golden Compass!
    Dinsdag nieuwe sneak? V zegt graag, net zoals RJ. Zullen wij vier kaartjes reserveren, zonder eetdeet dit keer?
    Gr. RJ

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!