woensdag 15 augustus 2007

Horror in 1408

Gisteravond in de sneak preview '1408' gezien, een horrorfilm gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Stephen King. De samenvatting op IMDb - schrijver die tot waanzin wordt gedreven in een hotelkamer - en de link met Stephen King deden mij vermoeden dat het om een slap aftreksel van 'The Shining' zou gaan. Ik werd echter positief verrast: '1408' is een bijzonder spannende, goed gemaakte horrorfilm.

John Cusack speelt de hoofdrol van schrijver Mike Enslin. Samuel L. Jackson staat prominent op al het promotiemateriaal, maar is in de film slechts marginaal aanwezig. De rol en acteerprestaties van Cusack zijn uitzonderlijk te noemen. In ongeveer driekwart van de film is alleen Enslin aanwezig. Cusack draagt de film dus vrijwel geheel in zijn eentje en slaagt hier bijzonder goed in. Alleen de laatste scène, waarin nog eens wordt gespeeld met het idee of het allemaal nu waar is of niet, had van mij niet gehoeven.

Nieuwe trailers:
* Trade. Kevin Kline in een veelvuldig bekroond drama over mensensmokkel. Ik ben benieuwd hoe het Kline vergaat in een niet-komische rol. Release op 19 september.
* The Kingdom. Jamie Foxx en zijn FBI-team krijgen te maken met terrorisme in het Midden-Oosten. Heeft voor lichte controverse gezorgd in de VS. Release op 11 oktober.
* Shoot 'Em Up. Stoere bink Clive Owen, rasacteur Paul Giamatti en lekker ding Monica Bellucci in één film? Dat kan bijna niet meer fout gaan. Clive Owen die een baby moet beschermen klinkt echter verdacht bekend... Release op 11 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!