maandag 6 augustus 2007

Culinair hoogstandje

Zaterdagavond 'Ratatouille' gezien in een grotendeels uitgestorven Pathé De Kuip. (Wie gaat er dan ook naar de film met deze temperaturen?) Erg leuke film, zoals we van Pixar gewend zijn. Het verhaal, over een rat die kok wil worden in een sterrenrestaurant, sprak mij in eerste instantie niet zo aan, maar de uitwerking is geniaal gedaan. Na een kwartier kreeg ik al honger van al dat heerlijke eten dat voorbij kwam!

Zoals gebruikelijk bij Pixar kregen we een voorfilmpje voorgeschoteld, 'Lifted', waarna we konden kijken naar de culinaire avonturen van Remy de rat. Afgezien van een paar kleine kritiekpuntjes - restaurants kunnen maximaal 3 sterren krijgen en geen 5 en de loop van het verhaal was een tikkeltje voorspelbaar - was het doorlopend genieten geblazen. De film is duidelijk met een voorliefde voor koken gemaakt.

De (nieuwe) trailers waren duidelijk afgestemd op 'Ratatouille':
- Wall-E. De Pixar-film voor de zomer van 2008, ingeleid door de makers zelf. Bijzondere manier om een teaser-trailer aan te kondigen.
- Bee Movie. Animatiefilm met de stemmen van o.a. Jerry Seinfeld en Renée Zellweger. Hopelijk voorzien van de onvervalste Seinfeld-humor, anders weinig onderscheidend.
- No Reservations. Romantische komedie met Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart. Ik zag KN al wegzwijmelen, dus daar zullen we wel naartoe gaan...
- Surf's Up. Ik heb het nu wel zo'n beetje gehad met die animatiepinguïns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!