dinsdag 24 juli 2007

Hooggespannen verwachtingen

Afgelopen weekeinde de aflevering 'Mommy's Bosses' van 'The 4400' gekeken en daarmee het tweede seizoen afgerond. Het eerste seizoen was veelbelovend en het tweede seizoen wist te voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. 'The 4400' weet gelukkig heel slim het 'freak of the week'-gevaar te omzeilen en blijkt nog steeds een onderhoudende, goed gemaakte serie te zijn. In plaats van 'de 4400 van de week' krijgen we verhaallijnen die verschillende afleveringen doorlopen, gebeurtenissen in de ene aflevering die een latere keer terugkomen en meer leuke dingetjes om de vaste kijker geboeid te houden. In 'Mommy's Bosses' wordt bovendien een aantal gebeurtenissen/personages opgeworpen die de serie een nieuwe impuls geven voor het derde seizoen.

Dat gezegd heb ik uiteraard nog wel een aantal kritiekpuntjes.
* De schrijvers lijken niet goed te weten wat ze aanmoeten met de verhaallijn rond Lily, Richard en Isabelle. Eerst zijn ze op de vlucht, vervolgens gaan ze morrend het 4400 Center in en op het einde wil Lily weer vluchten. Isabelle moet een van de belangrijkste 4400 zijn met ongekende krachten en mogelijkheden. Dat wordt tenminste door iedereen gezegd, maar jammer genoeg blijft het slechts bij woorden. Misschien dat dit in het derde seizoen beter wordt uitgewerkt.
* Het personage van Kyle Baldwin is zeurderig en voegt mijns inziens weinig toe aan de serie. Zijn potentiƫle rol als spreekbuis van de 4400, zoals aangegeven in het eerste seizoen, wordt niet of nauwelijks benut en in plaats daarvan krijgen we een verhaallijn rond Kyle, Jordan Collier en heel veel black-outs. Gezien de ontwikkelingen in de laatste aflevering zullen we Kyle in het derde seizoen niet meer zoveel zien.
* De kwestie rond de zogenaamde 'promicin inhibitor' komt vanuit het niets opzetten in de laatste drie afleveringen. (Vooruit, dat is een kwart van het seizoen, maar toch.) Dat is rijkelijk laat voor iets wat, naar ik vermoed, een groot effect zal hebben op de 4400 en de verdere seizoenen van de serie.

Desondanks kijk ik reikhalzend uit naar het 3e seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!