zondag 6 mei 2007

Wervelende webslingeraar

Zaterdagavond in Pathé Scheveningen het derde deel uit de Spider-Man-reeks gezien. Uitstekende actiefilm, geweldige special effects, heel leuke avond gehad. Een verbetering ten opzichte van deel 2, dat af en toe een beetje traag was en waar Doc Ock te weinig actiescènes in kreeg. Die actie is in deel 3 ruim aanwezig. De CGI in deze film zet de nieuwe standaard; je kan niet zien waar de echte Thomas Haden Church overgaat in de computer-genereerde versie.

Enige nadeel is dat de film een beetje vol zit. Je hebt de schurken Sandman, Venom en The New Goblin, de verwikkelingen tussen Peter en Mary-Jane, Harry, Eddie Brock, J. Jonah Jameson, Aunt May en ga zo maar door. En dat allemaal in een gewone speelduur. Alles raakt dus een beetje ondergesneeuwd en je kan nergens de diepte in. Persoonlijk zou ik Brock slechts in deze film kort hebben geïntroduceerd en de rest van de Venom-plot voor deel 4 overgelaten hebben.

Daarover gesproken: ik vraag mij af of deze serie nog lang kan doorgaan. Deel 3 is een uitstekende film, maar we hebben alles nu wel zo'n beetje gezien. Sandman is een schurk, maar heeft het zo niet bedoeld en dat is akelig hetzelfde als Doc Ock in deel 2. Spidey vliegt indrukwekkend door New York, maar hoeveel mooier kan dit nog? 'Spider-Man 3' is een uitstekende zwanenzang voor de serie en laten we het hier bij houden.

Trailers:
- Het is de zomer van de derde delen. We zaten bij 'Spider-Man 3' en we kregen de trailers te zien van de derde delen van 'Shrek', 'Pirates of the Caribbean' en 'Ocean's Thirteen'. Kom op zeg, waar is de creativiteit gebleven?
- 'Premonition'. Sandra Bullock in een sf-film. Blegh. Vermijden dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!