maandag 4 december 2023

Knutselen en vijf keer jarig

De avonturen van Puckie en Sofietje

De laatste week voor Sinterklaas! De laatste week dus om nog te knutselen aan Puckies surprise en een gedicht te schrijven, waarbij Puckie zowaar aardig mee kon komen in de familietraditie. (N.B. De familiale festiviteiten zijn dit jaar uitgesteld tot Kerstmis.) Bij Sofietje op school niets van dat alles. Ze hebben wel lootjes getrokken in de klas, maar alles moet binnen het mentoruur van 50 minuten passen. Geen surprises dus, wel een kort gedichtje.

Het was ook de week waarin... Sofietje alleen naar school moest fietsen. Haar beste vriendinnetje was ziek, dus ze moest helaas in haar eentje de brug op en af de hele week. Op vrijdag had Sofietje een extra korte dag, aangezien de gymnasiumkinderen een uitje naar Leiden hadden en er voor rest van de klas dus wat vakken uitvielen.

En natuurlijk, het was de week van de laatste festiviteiten rond Puckies verjaardag. Op maandag trakteren op school en op vrijdag een zwemfeestje met zijn vriendjes. Daarmee komt het aantal keer dat Puckie jarig geweest is uit op 1x familiefeestje, 1x trakteren bij voetbal, 1x daadwerkelijke verjaardag, 1x trakteren op school, 1x kinderfeestje... maar liefst 5 keer! Voorlopig even genoeg verjaardagsfeestjes dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!