woensdag 18 september 2024

Fietsers achtervolgen

Een paar (langzame) fietsers als haas gebruikt en dat bleek prima te gaan. Aardige oefening voor zondag: flauw zonnetje, oostenwind en 17 graden is ook de weersverwachting voor de Damloop.



dinsdag 17 september 2024

Portemonnee

Het was een rommelig, bewogen weekend, met gelukkig een opgelucht einde.  Zoals zaterdag ook al kort gemeld: het was een raar weekend. Nadat we van Puckies wedstrijd thuis waren gekomen, merkte ik dat ik mijn portemonnee kwijt was. Gevolg: het hele huis binnenstebuiten gekeerd, terugfietsen naar de voetbal, navragen en nazoeken. Allemaal zonder resultaat. Goede vriend MdJ deed 's middags hetzelfde, helaas ook tevergeefs. Dus zaterdagmiddag alvast wat dingen in gang gezet, zoals het blokkeren van mijn betaalpassen... 

Zondagmiddag kwam er gelukkig een verlossend telefoontje van MdJ: iemand had mijn portemonnee gevonden! Een fietstochtje naar het Noordereiland - inclusief bedankje uiteraard - later had ik mijn portemonnee weer terug, waar gelukkig alles nog in zat. Blijkbaar was hij uit mijn broekzak gevallen in de dug-out en door het team erna - waar wat meer invallers in zaten dan anders - meegenomen omdat ze dachten dat hij van een van hen was. Wat een opluchting!

maandag 16 september 2024

Tuin en theater

De avonturen van Puckie en Sofietje

Puckie had een uitje naar het theater afgelopen week. Met de hele klas naar de voorstelling 'De sleuteldrager' om precies te zijn, onder begeleiding van een paar enthousiaste fietsouders - onder wie Mrs Attorama. Puckies klas was het schoolplein nog niet af of er was al iemand gevallen met zijn fiets... Zaterdag bij de voetbal had Puckie behoorlijke pech: bij een val kwam hij wat ongelukkig terecht. Hij bleef de rest van de wedstrijd naast het veld zitten en ook de rest van de zaterdag bleef hij er last van houden. Zondag leek alles gelukkig wel weer te gaan.

Ondanks dat de herfst in aantocht is, hebben we afgelopen week toch de moestuin weer wat nieuw leven ingeblazen. Sofietje wilde eigenlijk bosui en knoflook planten - ze had ergens gelezen dat dat het beste kan in september - maar bij het plaatselijke tuincentrum bleek men daar toch anders over te denken. In plaats daarvan kwamen we thuis met bieslook en oregano - de tuin ruikt ook meteen een stuk lekkerder. Voor Puckie hebben we een avocadoboompje meegenomen. Resultaten hopelijk binnenkort ook te zien in het WeekendKookProject.

zondag 15 september 2024

Generale

Nog een week tot de Damloop - en de vorm begint eindelijk een beetje te komen. Nog wel enige twijfel of ik die op mijn Hoka's moet lopen (snel, goed ingelopen maar beter voor korte rondjes) of op mijn nieuwe Nike's (temposchoen, ook voor langere stukken, maar nog niet goed ingelopen).




zaterdag 14 september 2024

Xerxes thuis

* Thuis tegen Xerxes (JO11-3)
* Eindstand: 2-7 (verloren).
* Rare, rommelige wedstrijd, met opnieuw het derde kwart dat het slechtst ging. Met één bekende afmelding, één afmelding die gisteravond laat pas werd doorgeven en een speler die per ongeluk uit en thuis door elkaar gehaald had, kende de wedstrijd een erg rommelig begin. Gelukkig waren er een paar spelers van de JO11-1 die konden invallen. Puckie raakte na een kwartier geblesseerd aan zijn arm - hij kwam wat ongelukkig ten val - en een ander teamgenootje zat vrijwel de hele wedstrijd naast het veld omdat hij een schoen tegen zijn hoofd had gekregen. Een wedstrijd om snel te vergeten.
* Competitie: ondanks het verlies gestegen naar de 7e plek!


Mediaweek

Raar, rommelig weekend - later mogelijk meer daarover - dus weinig tot geen tijd om de rubriek Mediaweek van actuele inhoud te voorzien. Volgende week in de herkansing!

vrijdag 13 september 2024

Lus noordoost

Een onverwacht PR op deze route! Vergelijkbaar tempo met woensdag, maar veel betere (hartslag-) statistieken. Al kan misschien - eerlijk gezegd - ook komen doordat ik halverwege even moest stoppen om mijn playlist weer aan de praat te krijgen...



woensdag 11 september 2024

Deadlines halen

Een telefoongesprek dat uitliep + een belafspraak waardoor ik op tijd weer op mijn werkplek moest zitten = een verdraaid snel rondje! 



maandag 9 september 2024

Lessen en lenzen

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het nieuwe schooljaar is begonnen, met voor zowel Puckie als Sofietje een paar nieuwe vakken. Puckie krijgt vanaf dit schooljaar één keer per week godsdienstles, net zoals de rest van Groep 7. In de plusklas zijn ze dit jaar begonnen met de lessen Spaans, dus het zal niet lang duren voordat Puckie beter Spaans spreekt dan de rest van het gezin. 

Sofietje is ook met nieuwe vakken begonnen: Duits en nask. Nask is het nieuwe, gecombineerde vak van wat in mijn eigen middelbareschooltijd nog natuur- en scheikunde heette. De lessen Duits zijn nog even wennen, ondanks de 'ruime' ervaring van de vakantie Oostenrijk. Uitspraak en of een woord mannelijk, vrouwelijk of onzijdig is, zijn nog lastig op dit moment - wacht maar tot ze over naamvallen beginnen...

Grote verandering in huize Attorama: sinds afgelopen weekend is Sofietje contactlenzen aan het uitproberen. Ze begon er tijdens de vakantie ineens over. Kort voor de vakantie ging haar bril kapot. Die was niet meer te maken en over haar vervangende bril is ze niet zo tevreden. Sinds dit weekeinde gaat Sofietje dus brilloos door het leven...


zondag 8 september 2024

Geesje


Duidelijk nog niet wakker...

Geen al te beste ronde vanmorgen. Sterker nog: volgens mij is dit mijn allerslechtste tijd ooit op deze route. Vóór het ontbijt lopen is doorgaans al wat langzamer, maar de fysieke ongemakken van de afgelopen week zijn ook nog niet helemaal voorbij. Rond de 7 km nog een bijzondere haas, die gewapend met een vuilniszak zijn best deed om wat plastic onderweg op te ruimen. Nog twee weken tot de Damloop, maar op deze manier wordt het natuurlijk niets met die toptijd...




zaterdag 7 september 2024

Mediaweek

Mediaweek
* The Grand Tour
* The Bear

Leeslijst
* Nederland is alleen nog op dinsdag en donderdag op kantoor te vinden.
Overbezorgde ouders en wat dat met ontwikkeling van kinderen doet.
* Journalisten hebben het te weinig over wat er gezegd wordt.
* Wytske Versteeg - Nabestaan
* Tien feiten en fabels over migratie, hét onderwerp van het nieuwe kabinet.

Playlist

CKC uit

* Uit tegen CKC (JO11-1).
* Eindstand: 7-0 (verloren).
* Moeilijke, taaie wedstrijd, tegen een team dat vorige seizoen nog een klasse hoger speelde. Bizar derde kwart, waarin 5 (!) doelpunten vielen, verder wisten de twee ploegen het elkaar aardig moeilijk te maken.
* Stand in competitie: 8e.

vrijdag 6 september 2024

Probeersel

Eerste kilometers op mijn nieuwe Zoom Fly's, waarschijnlijk mijn wedstrijdschoenen de komende maanden... In 2022/2023 reeds op een eerdere versie van deze schoenen gelopen, toen met een PR op de marathon als bekroning - dus de verwachtingen zijn hooggespannen...




woensdag 4 september 2024

Opvijzelen

Poging het tempo weer wat op te vijzelen. Tempo's van vorige week waren niet om over naar huis te schrijven. Weliswaar met verklaarbare issues - te weinig slaap, wat kleine medische issues - maar toch tijd om er weer wat aan te gaan doen.



maandag 2 september 2024

Vakantie voorbij

De avonturen van Puckie en Sofietje

De scholen zijn weer begonnen! Puckie mocht maandag weer aantreden. Dezelfde klas, dezelfde meester, zelfs hetzelfde lokaal, dus een soepele start. Nog even wennen aan het nieuwe schema - de gymlessen en de plusklas zijn op andere dagen dan vorig jaar - maar dat komt wel goed. En het voetbalseizoen is natuurlijk ook weer begonnen.

Sofietje had nog twee dagen vrij voordat ze zich op school moest melden. Op woensdag had ze haar eerste schooldag, een introductiedag voor 2vwo. Een paar nieuwe klasgenootjes, onder wie toevallig de dochter van een studiegenootje van mama en een jongen die tot een paar weken geleden nog onze achterbuurman was. Het systeem om je aan te melden voor keuzelessen haperde nog enigszins afgelopen week, waardoor alles een paar keer opnieuw moest. 

In het weekend was het warm. Erg warm. Stukje gekoerst met Puckie, 19 km, maar met diverse drinkstops was het een van onze langzaamste rondjes. Sofietje had op eigen gelegenheid het #WeekendKookProject weer opgestart door voor ons allemaal kwarktaart te maken. Lekker! Een poging zelf slagroom te maken eindigde in... zelfgemaakte boter.

zondag 1 september 2024

Klantenbinding

#hardekern

Polderloopje

De hardloopmaand september is begonnen! Noordoostenwind vandaag, dus de planning was: eerst 8 km tegen de wind in beuken en dan een snelle, ontspannen 8 km als tweede helft. Dat viel tegen: eerste km (na de brug) een tempo van 4:39 min/km en dat liep daarna eigenlijk alleen maar op. Ik geef de schuld aan de slechte nachtrust. Over 3 weken is de Damloop; hopelijk heb ik op tijd mijn vorm hervonden...