maandag 19 juli 2021

Laatste week, rapporten en vakanties

De avonturen van Puckie en Sofietje

De laatste schoolweek! Een week die normaal gesproken in het teken staat van leuke dingen, veel spelletjes doen en andere leuke manieren om het schooljaar mee te af te sluiten. Zo was het afgelopen week inderdaad voor Sofietje, maar helaas niet voor Puckie. Op maandag kregen we het bericht dat de buren bij wie hij zondag op bezoek was, positief waren getest op corona. Wat volgde, was een week van testen en afwachten in quarantaine. Gelukkig kon hij op vrijdag nog wel even videobellen met zijn klas om afscheid te nemen. 

Het was ook de week van de rapporten. Puckie en Sofietje kwamen met twee mooie lijsten naar huis. (Of liever: Sofietje kwam met haar eigen rapport naar huis en dat van haar broertje.) Sofietje had zo'n beetje al haar scores verbeterd, waaronder het gehoopte rekenen. Puckie had zicht ook sterk verbeterd bij vrijwel alle onderdelen, ook bij rekenen, maar  vreemd genoeg had hij de Cito-toets voor rekenen deze keer juist wat minder goed gemaakt.

Ten slotte was het de week waarin de vakantieplannen (weer eens) omgegooid werden, naar aanleiding van de Nederlandse besmettingscijfers en waarbij we dus (weer eens) op zoek moesten naar een nieuwe bestemming. Kortom, het was dus opnieuw een week waar corona een flinke stempel op drukte...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!