maandag 5 juni 2023

Druk, druk, druk

De avonturen van Puckie en Sofietje

Een drukke week afgelopen week. Waar te beginnen? Bij Sofietjes musical voor Groep 8 bijvoorbeeld, die een steeds groter deel van de schoolweek opslokt. Het oefenen verliep (begin) vorige week wat moeizaam, omdat Sofietjes eigen schoolmeester ziek was en de invalkracht helaas maar weinig grip op de zaak leek te hebben. Eind van de week was het tijd voor 'nieuw': na een kleine verbouwing in huize Attorama is Sofietjes nieuwe kamer eindelijk af - alleen nog even inruimen - en in het weekend kon ze eindelijk haar nieuwe fiets ophalen die al een tijdje in bestelling was. Helemaal klaar voor de middelbare school.

Puckie had afgelopen week een kennismaking met zaalvoetbal. In coronatijd had de plaatselijke zaalvoetbalclub dankbaar gebruik gemaakt van de velden van Puckies club en als bedankje kregen Puckie en zijn teamgenootjes nu een soort minitoernooi. Heel andere dynamiek - slidings zijn niet aan te raden - een veel zwaardere bal en overdreven enthousiast juichende tegenstanders; ik denk niet dat Puckie ineens heel enthousiast is geworden over zaalvoetbal... Veel enthousiaster was Puckie over zijn eigen toernooi van afgelopen zaterdag, waarbij hij een paar keer met de JO9-1 mocht meevoetballen. Ook een belangrijke afsluiter, aangezien het waarschijnlijk voorlopig de laatste keer was dat Puckies team in volledige samenstelling bij elkaar was.

Op vrijdag was het ook tijd voor de Haarlemse housewarming / familiereünie die al enige tijd in de agenda stond, ter gelegenheid van het bezoek van mijn nichtje uit Canada. (Naast de gebruikelijke delegaties met Ierse en Italiaanse roots uiteraard; de Verenigde Naties zijn er niets bij.) Een leuke gelegenheid voor Puckie en Sofietje om de rest van de familie weer eens wat beter te leren kennen en te spelen en bij te praten met hun (achter)neefjes en nichtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!