maandag 29 mei 2023

Boekbespreking en schoolinschrijving

De avonturen van Puckie en Sofietje

Voor Puckie was het de week van de boekbespreking. Eigenlijk zou hij die de week ervoor al gehad hebben, maar op de dag dat Puckie eigenlijk aan de beurt was, had hij zijn blaadje met de voorbereiding thuis laten liggen... Een paar keer thuis oefenen, een stukje voorlezen, plaatjes laten zien - en ja hoor, meneer kwam thuis met een mooi cijfer.

Na het goede nieuws over het schooladvies van Sofietje van vorige week hebben we haar inschrijving veranderd van havo/vwo naar vwo. Of liever: dat heeft de school automatisch gedaan, aangezien het nieuwe schooladvies zonder enig bezwaar werd onderschreven door de schoolmeester van Sofietje. Wel is er op de middelbare school van Sofietje maar één vwo-brugklas, dus eventuele wensen over bij wie ze wel of niet in de klas wilde zitten, kwamen daarmee te vervallen. 

Het weekend was vooral gevuld met het leeghalen van de zolderverdieping, gezien de geplande werkzaamheden deze week. Eerste Pinksterdag was het echter tijd om daar even pauze van te nemen voor... mountainbiken! Al vaak over gehad tijdens vakanties, maar er was altijd wel iets waardoor dat niet door kon gaan. (Of het regende, of het was te warm, of de brug stond open, of...) Dit weekeinde was het dan eindelijk zo ver - en het was een groot succes! Dat smaakt naar meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!