maandag 29 augustus 2022

Beiden in de bovenbouw

De avonturen van Puckie en Sofietje

De zomervakantie was voorbij, dus afgelopen week was het tijd om weer naar school te gaan. Puckie en Sofietje zitten nu allebei in de bovenbouw (respectievelijk Groep 5 en Groep 8) en zitten dus voor het eerst sinds jaren weer in hetzelfde gebouw. Sterker nog: hun klaslokalen zitten tegenover elkaar. Voor Puckie betekent dat nu ook: zelf naar school en naar huis fietsen, zonder papa of mama erbij, al was dat voor papa en mama meer wennen dan voor Puckie zelf.

Het was ook de week van de eerste (oefen)wedstijd van het nieuwe voetbalseizoen, waarbij Puckie en alle andere jongetjes van de JO9 het moesten opnemen tegen Nieuwerkerk. Puckies team verloor helaas de wedstrijd, maar hij vond het wel erg leuk om al zijn voetbalvriendjes weer te zien. Op zondag was het weer tijd voor een mannenmiddagje, waarbij Puckie papa hielp met het uitzoeken van nieuwe hardloopschoenen, waarbij er weer veel lekkers werd gegeten in de Markthal en waarbij een bezoek aan de boekwinkel natuurlijk niet mocht ontbreken.

Mama en Sofietje hadden het intussen druk met heel andere zaken: de verbouwing in huize Attorama. Sofietjes oude bed is inmiddels uit elkaar gehaald, verkocht en opgehaald - en haar oude kamer is zo goed als leeg. Als volgende actiepunt staat het verven van de (knal)roze muur op de agenda, alvorens papa die kamer in gebruik kan nemen als nieuwe werkkamer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!