maandag 11 juli 2022

Laatste schoolweek

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was natuurlijk de week van... de laatste keer naar school. Hoewel, 'week' is misschien wat overdreven: Puckie hoefde woensdag voor het laatst naar school en Sofietje had zelfs vanaf dinsdagmiddag al vrij. Natuurlijk kregen Puckie en Sofietje ook hun rapport mee naar huis, dat er bij allebei schitterend uitzag. Alle goede scores zijn geĆ«venaard of in sommige gevallen zelfs verbeterd. Sofietje kreeg als bonus nog het nieuws dat ze in Groep 8 naar de plusklas mag. Ook heeft ze haar schooladvies voor de middelbare gekregen: havo. 

De bepaling van dat schooladvies was nog wel een punt van discussie in huize Attorma. Sofietje heeft op de meeste onderdelen een vwo-advies als score staan, maar als totaal/gemiddelde een havo-advies. Dit omdat rapporten uit eerdere jaren ook nog deels meetellen, zo is de officiƫle uitleg. Die weging is alleen niet bij alle klasgenootjes even consequent toegepast, zo ontdekten we. Hoe dan ook, als Sofietje zo doorgaat, verwachten we in huize Attorama nog wel dat het advies wordt omgezet in havo/vwo. (En zo niet, dan is havo uiteraard ook een prima advies.)

Met de laatste schoolweek was het ook tijd voor het afscheidsfeestje van een van Puckies vriendjes. Hij gaat in de zomer verhuizen en keert na de vakantie dus niet terug op school. Er zijn sowieso veel vriendjes van Puckie de afgelopen week al op vakantie gegaan, dus het zoeken naar een speelkameraadje is soms een uitdaging...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!