maandag 4 juli 2022

Afscheid en weerzien

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het afscheid nemen is alvast een beetje begonnen. Afgelopen week was het eindfeest op de school van Puckie en Sofietje. (Wegens ouders die dat wat al te makkelijk zagen als een extra vrije dag is dat al een paar jaar niet meer op de laatste schooldag van het jaar.) Sofietje speelde met haar klas een eigen variant van 'Expeditie Robinson', waarbij Sofietjes angst dat ze maden moest eten gelukkig ongegrond bleek. Puckie ging met zijn klas naar de speeltuin, maar was natuurlijk wel weer op tijd terug om de pannenkoeken te eten die papa de avond ervoor gebakken had.

Het was helaas ook de week van Sofietjes laatste turnles. Dat was niet alleen een tijdelijk afscheid van de andere meiden in Sofietjes turngroep, maar ook een definitief afscheid van Sofietjes turnjuf, die na 10 (!) jaar toe was aan een andere uitdaging. Gelukkig voor Sofietje kent ze de opvolgster al: de turnjuf die ze nu op vrijdag heeft.

Gelukkig was het ook een week van weerzien: op zaterdag vond dan eindelijk de langverwachte familiereünie plaats. Het was alweer behoorlijk lang geleden dat alle ooms, tantes en (achter-) neefjes en nichtjes elkaar voor het laatst gezien hadden. Een erg leuke, gezellige middag met veel herinneringen die opgehaald werden - en Sofietje ging er zowaar met de beker vandoor omdat ze de familiequiz wist te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!