vrijdag 21 januari 2022

Mediaweek

Mediaweek
* BOOS - This Is The Voice. De hele Nederlandse mediaweek draaide natuurlijk om deze documentaire over seksueel grensoverschrijdend gedrag, dat allemaal nóg iets erger bleek te zijn dan verwacht. De reactie van producent John de Mol kon ook op weinig sympathie rekenen.
* The Book of Boba Fett. De eerste vier afleveringen van deze Mandalorian-spinoff staan inmiddels online. Tot dusver vind ik het wel onmiskenbaar als 'Star Wars' aanvoelen, maar het beklijft nog wat minder dan 'The Mandalorian'. Misschien dat de tweede helft van het seizoen wat meer weet te boeien?

Leeslijst
* Een openhartig interview met afzwaaiend, eeuwig optimistisch D66-minister Wouter Koolmees.
* Een enquête van de Volkskrant toont aan hoe verschillend Nederland en Indonesië denken over het koloniale verleden
* Zonder al te veel ruchtbaarheid eraan te geven wordt Lidl steeds meer dé supermarkt voor gezond, biologisch en fairtrade.
* Waarom geven we centrale banken geen grotere rol bij het bestrijden van klimaatverandering?
The Great Hunt, het tweede deel van 'The Wheel of Time', heb ik uit, met een toch wat verrassende ontknoping. Verder met het volgende deel, The Dragon Reborn. Inmiddels gevorderd tot en met hoofdstuk 5.

Muziek / Playlist
* Blaudzun - Lonely City Exit Wounds. Het nieuwe album van Blaudzun is van een wonderlijk melancholische schoonheid.
* Meat Loaf - Bat out of Hell, deel 1 en deel 2. Vanwege het overlijden van Meat Loaf deze weer eens beluisterd. Ik was 13 toen 'I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)' uitkwam en dat nummer maakte, met de rest van het album, diepe indruk. Pas jaren later kwam ik erachter dat deel 1 al net zo'n episch rockalbum was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!