maandag 28 september 2020

Lezen en studeren

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het nieuwe schooljaar was alweer ruim drie weken op weg, dus het werd tijd voor... een studiedag. Afgelopen woensdag hoefden Puckie en Sofietje dus, samen met al hun klasgenootjes en andere leerlingen, niet naar school. Gelukkig was er nog het abonnement op de dierentuin, waarbij Sofietje zich met een vriendinnetje ontpopte tot een ware vlogger.

Mrs Attorama had ook een studiedag, maar dan in de gebruikelijke zin van het woord. De studiedagen op locatie zijn weer begonnen, dus afgelopen zaterdag was de eerste van (waarschijnlijk) vele waarop Puckie, Sofietje met zijn drieën thuis zijn. Een verschil ten opzichte van het afgelopen schooljaar: we hebben geen tweede auto meer, dus we trekken er maar met de fiets op uit.

Puckie maakt intussen aardige vorderingen - of liever: sprongen - met zelf kunnen lezen. Het gewoonlijke avondritueel, waarbij we Puckie voorlezen, wordt dus steeds meer vervangen door een nieuwe reeks activiteiten waarbij Puckie zelf een boekje leest. De voorspelling van de juf, dat Puckie met Kerstmis zelf kan lezen en schrijven, ligt aardig op schema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!