vrijdag 2 maart 2018

Black Panther

Vanavond een bezoek gebracht aan 'Black Panther' in Pathé De Kuip. Chadwick Boseman speelt de titelheld, die eerder een korte introductie kreeg in 'Captain America: Civil War'. Als T'Challa (Boseman) gekroond wordt tot nieuwe koning van Wakanda, wordt hij geconfronteerd met een rivaal die zijn recht op de troon betwist en met buitenstaanders die langzaamaan het eeuwenoude geheim van Wakanda beginnen te ontdekken.

'Black Panther' is alweer de 18e (!) Marvel-film, waarvan ik een flink aantal gezien heb. Je zou zeggen dat na zoveel delen de superheldenformule wel is uitgewerkt, maar nee, 'Black Panther' slaagt erin om de Marvel-reeks tóch weer een nieuwe impuls te geven met een originele setting (Afrika), een origineel verhaal (een land op de rand van een burgeroorlog waarbij traditie tegenover moderniteit komt te staan) en een nagenoeg geheel zwarte cast (zonder moraliserend te doen over de rassenkwestie) én een groot aantal sterke vrouwenrollen.

Trailers:
* Avengers: Infinity War (release op 25 april). De optelsom van alle voorgaande Marvel-films, met veel, heel veel superhelden.
* Pacific Rim: Uprising (release op 22 maart). John Boyega in het vervolg op de cultfilm van Guillermo del Toro.
* Ready Player One (release op 29 maart). In de nabije toekomst speelt vrijwel iedereen online. Van Steven Spielberg.
* Tomb Raider (release op 15 maart). Een nieuwe Lara Croft (Alicia Vikander) voor een nieuwe generatie. Ook met Dominic West.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!