vrijdag 20 mei 2011

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Tot groot plezier van Mrs Attorama draait sinds deze week 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' in de bioscoop. Het vierde deel uit de Pirates-reeks inmiddels, met Johnny Depp als Captain Jack Sparrow. De populairste filmpiraat van de afgelopen jaren gaat op zoek naar de bron der eeuwige jeugd.

Orlando Bloom en Keira Knightley doen niet meer mee aan de reeks. Daarmee zijn de normaalste personages vertrokken en blijven er slechts zonderlinge figuren over. Gevolg: de focus van 'On Stranger Tides' ligt op Jack Sparrow, oude bekende Barbossa en nieuweling Blackbeard, die er allemaal een twijfelachtige moraal op nahouden, die het allemaal niet zo nauw nemen met de wet of met andere regels et cetera. Iedereen wijkt een beetje af – en daarmee eigenlijk niemand.

'On Stranger Tides' is nog steeds een vermakelijke film, maar het nieuwigheidje is er wel een beetje vanaf. Jack Sparrow blijkt toch een stuk minder grappig wanneer er niemand is die normaal tegenwicht kan bieden. In deel 5 dan maar?

Nieuwe trailers:
* Transformers: Dark of the Moon (release op 30 juni). Typisch Michael Bay: tieten, schieten en helikopters in dit derde deel uit de robotreeks.
* Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (release op 14 juli). Het allerlaatste deel uit de Potter-reeks, waarin eindelijk de confrontatie met slechterik Voldemort plaatsvindt.
* Cars 2 (release op 29 juni). Lightning McQueen en de rest van het raceteam raken betrokken bij spionagepraktijken. Met Michael Caine als meesterspion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!