donderdag 24 maart 2011

The Adjustment Bureau

Zojuist ‘The Adjustment Bureau’ gezien in Pathé De Kuip. Geregisseerd door George Nolfi, vooral bekend als schrijver van de Ocean-reeks. Naar het boek van Philip K. Dick, met de voor hem kenmerkende paranoia. Ook ‘The Adjustment Bureau’ staat bol van de samenzweringen – maar dit keer wel op een erg hoog niveau.

David Norris (Matt Damon) is een veelbelovend politicus. Dan komt hij Elise (Emily Blunt) tegen. Dat is echter niet wat de mannen van het Adjustment Bureau voor hem in petto hebben. Met harde hand wordt David duidelijk gemaakt dat hij er beter aan doet om Elise nooit meer te zien. Dat is het plan. Zo moet het lopen. Daar kan niet vanaf geweken worden. Uiteraard laat David het er niet bij zitten en probeert hij om zijn lot te veranderen.

Wat ongewoon is aan ‘The Adjustment Bureau’ is dat we ook een beetje te zien krijgen hoe de medewerkers van de organisatie met hun taak omgaan. Dit maakt ze menselijker, maar zorgt er ook voor dat ze wat minder serieus zijn te nemen als bedreiging. Zeker wanneer een van hen sympathie begint te krijgen voor David en Elise. Al met al is ‘The Adjustment Bureau’ een aardige thriller met wat leuke sf-trekjes.

Nieuwe trailers:
* Paul (release op 14 april). Simon Pegg en Nick Frost zijn op een roadtrip – en dan komen ze een alien tegen met de stem van Seth Rogen.
* Never Let Me Go (release op 28 april). Op de kostschool van Keira Knightley, Carey Mulligan en Andrew Garfield is niets wat het lijkt.
* The Lincoln Lawyer (release op 28 april). Toch al niet brandschone advocaat Matthew McConaughey komt nog verder in de problemen wanneer hij Ryan Philippe verdedigt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!