donderdag 13 mei 2010

Robin Hood

Vandaag 'Robin Hood' gezien. Regisseur Ridley Scott, die ook in deze film weer gebruikmaakt van zijn kenmerkende, schitterende fotografie, vertelt het verhaal van de man achter de legende. Russell Crowe speelt de titelrol, Cate Blanchett speelt lady Marion. Ook met William Hurt, Max von Sydow – en met Mark Strong, die verder bouwt aan zijn galerij van slechteriken.

Pijl en boog, stelen van de rijken, geven aan de armen, vogelvrij verklaard door de sheriff van Nottingham, et cetera. De legende van Robin Hood is al ettelijke malen verfilmd en ik was dan ook erg sceptisch dat de nieuwe versie van Ridley Scott nog iets toe kon voegen. Dat bleek een behoorlijke misrekening van mijn kant: de alom bekende Robin Hood is in deze versie nauwelijks te vinden.

In plaats daarvan richt Ridley Scott zich op middeleeuwse gevechtsscènes, politieke intriges en een dreigende burgeroorlog. Zo weet Scott het uitgekauwde verhaal toch te voorzien van een nieuwe, frisse invalshoek. Ik was in ieder geval erg positief verrast. Een minpuntje is het accent dat gelegd wordt op vrijheid en gelijkheid – iets wat in het feodale Engeland van de 12e eeuw simpelweg niet aan de orde was.

Nieuwe trailers:
* Get Him to the Greek (release op 12 augustus). Jonah Hill heeft drie dagen om een popster van Londen naar Los Angeles te brengen. Van de makers van 'Knocked Up'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!