zondag 20 december 2009

Avatar

Gisteren hebben we 'Avatar' gezien, onze eerste film in een lange tijd. Wat een beleving. Schitterend. De eerste van de nieuwe generatie 3D-films die de belofte echt waarmaakt. Visueel zo overdonderend en zo ontzettend mooi gemaakt dat de film voor iedereen de moeite waard is – of je nou fan bent van sciencefiction of niet. We hebben 12 jaar moeten wachten op de nieuwe film van regisseur James Cameron, maar het was het waard.

Het verhaal van 'Avatar' is, laten we eerlijk zijn, een 22e-eeuwse, sf-variatie op 'Dances with Wolves'. Soldaat Jake Sully moet het vertrouwen van de plaatselijke bevolking, de Na'vi, winnen omdat zij bovenop zeer winstgevende mineralen wonen. Gaandeweg verliest Sully zijn oorspronkelijke missie uit het oog en wordt zijn hart gewonnen door de Na'vi. Dit leidt natuurlijk tot een onvermijdelijke confrontatie met zijn eigen mensen.

'Avatar' is schitterend. Met zo’n ongelooflijk oog voor detail gemaakt dat ieder shot een zoekplaatje geworden is. De Na'vi en hun band met de natuur, de mensen en hun nietsontziende winstoogmerk; het verhaal heeft de neiging om hier en daar in clichés te verzanden, maar 'Avatar' is zo mooi gemaakt dat je dat graag voor lief neemt.

Nieuwe trailers:
* Sherlock Holmes (release op 7 januari). Robert Downey Jr. als de titelheld, de bekendste detective ter wereld. Ook met Jude Law, Rachel McAdams en Mark Strong.
* Did You Hear about the Morgans? (release op 10 februari). Romantische komedie met Hugh Grant en Sarah Jessica Parker die op punt van scheiden staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!