donderdag 17 april 2008

Leesvermaak

Gisteren heb ik 'Stenders Leesvermaak' uitgelezen, een verslag van de belevenissen van 3FM-dj Rob Stenders. (Ik neig ernaar om de term memoires te gebruiken, hoewel de carrière van Stenders mijns inziens nog niet ten einde is.) Een hilarisch en makkelijk weglezend boek over de strubbelingen van Rob Stenders in Hilversum, inclusief de ongebreideld eerlijke momenten waarop hij zijn eigen glazen ingooit, zijn carrière de nek omdraait en vriendschappen laat verdampen.

'Stenders Leesvermaak' is ongelooflijk eerlijk en oprecht. Persoonlijke meningsverschillen komen uitgebreid aan bod, zonder dat de dj zichzelf ontziet. Zo spreekt hij bijvoorbeeld openlijk over zijn jaloezie ten aanzien van collega Wessel van Diepen. De reden? Van Diepen was populairder bij de dames. Verder is het vermakelijk om te lezen dat ik niet alleen sta in mijn hekel aan Robert Jensen – er zijn zelfs dj’s die nadrukkelijk in hun contract laten opnemen nooit met Jensen te hoeven werken.

Ontluisterend om te lezen was welke invloed Stenders heeft gehad op de programmering van 3FM eind jaren negentig, begin jaren 2000. 3FM is mijn favoriete zender vanwege de grote variatie; klassiekers van toen, commerciële hits van nu, alternatieve rock en beginnende bandjes – je komt het allemaal tegen. 'Leesvermaak' toont aan hoe deze mix voornamelijk ontsproten is uit een een-tweetje van zendercoördinator Paul van der Lugt en music directors Corné Klijn, Patrick Kicken en Rob Stenders.

Voor iedereen die gek is van muziek, radio maken en die weet wat er met het "Veronica-gevoel" bedoeld wordt, is 'Stenders Leesvermaak' een uitstekend boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!