vrijdag 13 juli 2007

Duisternis, orde en schouders

Boeken:
* Vanmorgen in de trein begonnen aan 'Duisternis over Sethanon'. Door de zomerdienstregeling heb ik dagelijks een halfuur minder reistijd. Bijzonder ontspannen, al is dat natuurlijk niet goed voor de boekenconsumptie. ;) Het boek begint vrijwel identiek aan zijn voorganger, 'Zilverdoorn', namelijk met de dreiging van een aanslag in Krondor. Ook de flaptekst voorspelt een nagenoeg gelijk verloop, maar die flaptekst heeft mij al eens eerder misleid...

Films:
* De afgelopen paar weken hebben KN en ik de eerste vier 'Harry Potter'-films gekeken. Dit ter voorbereiding op 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', die voor vanavond op de agenda staat. Bij het voorgaande deel, 'Goblet of Fire', had ik die voorbereiding niet. (De hele Potter-hype is niet aan mij besteed.) Ik werd dan ook meteen in het diepe gegooid en van de helft van de personages had ik geen idee wie wie was. Ook hielp het niet dat alle namen naar het Nederlands vertaald waren. Hoe moet ik als nieuweling nou weten dat Perkamentus Dumbledore is en Carlo Kannewasser Cedric Diggory?
* Het regent nieuwtjes over 'The Dark Knight'. Ik moet mijzelf bedwingen om niet alles te lezen en daarmee de hele film al voor mijzelf te verpesten.

WoW:
* Bij de afgelopen patch hebben de gewoonlijk breedgeschouderde Orcs ineens wat smallere afmetingen gekregen. De officiƫle WoW-forums worden overspoeld met klachten. Wat een onzin allemaal. Discussies over hoe breed de schouders van digitale personages zijn...
* Huntards = EZ mode: ding 34 voor Tiro. Ik zit nu bijna op de helft van de level cap, maar waarschijnlijk op minder dan een kwart van de totale speeltijd. Desolace is mijn nieuwe quest-gebied, al twijfel ik of ik misschien niet beter naar Arathi Highlands kan gaan.
* Pet skills: nieuwe rang geleerd van Claw. Ook 'per ongeluk' Dash opgepikt, erg handig. Ik was even vergeten hoe dat ook alweer ging met het verhogen van die pet skills. Blijkbaar kun je die alleen leren door nieuwe dieren te temmen.
* Nog een leveltje erbij en dan kunnen de profession skills verhoogd worden tot 300. Ik moet dan een specialisatie kiezen voor leatherworking. Waarschijnlijk wordt dat dragonscale. De anderen, tribal en elemental, lijken niet echt geschikt voor hunters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!