SWEN-2, avond 2.
Aan de orde vandaag:
- Wijnbouw (klimaat, bodem, teelt)
- Wijnbereiding (oogst, gisting, samenstelling)
- Wijnstreken Bourgogne, Rhône en Provence
Geproefd:
1) AC Chablis 1re Cru Fourchaume, Pascal Bouchard, 2013 (chardonnay)
2) AC Saint Véran, Vers les Monts, Domaine Roger Luquet, 2013 (chardonnay)
3) AC Morgon, Domaine de Herminette, Gauthier père et fils, 2013 (gamay)
4) AC Fixin, La Place, Christian Ninot et fils, 2010 (pinot noir)
De zes op een rij van de foto:
5) AP Côtes du Rhône, E. Guigal, blanc, 2013 (65% viognier, 15% roussanne, 10% marsanne, 8% clairette, 2% bourboulenc)
6) AC Côtes de Provence, 83, Henri Fabre, 2013 (50% grenache, 20% cinsault, verder carignan en syrah)
7) AC Tavel, Les Incontournables, M. Chapoutier, 2013 (grenache, syrah, cinsault)
8) AC Crozes Hermitage, Les Hauts Granites, Stephane Vedeau, 2012 (100% syrah)
9) AC Rasteau, Les Valats, Alain Jaume et fils, 2010 (80% grenache, 15% syrah, 5% mourvèdre)
10) AC Bandol, Domaine la Suffrene, 2008 (55% mourvèdre, 20% grenache, 15% cinsault, 10% carignan)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat een reactie op dit bericht achter!