De kinderen uit logeren, dus papa en mama hadden gisteren eindelijk weer eens tijd om naar de film te gaan. Naar 'Captain America: The Winter Soldier' deze keer. Onderdeel van de Marvel-reeks, met Chris Evans als de titelheld in zijn tweede solofilm. Ook met Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson en zowaar met Robert Redford, die naar verluidt zelf lobbyde voor een rol in de film (in plaats van andersom).
In 'Captain America: The Winter Soldier' lijkt wereldwijde vrede binnen handbereik. Organisatie Shield heeft na de ontwikkelingen in 'The Avengers' veel macht verworden en houdt de wereld in de gaten. Dan beginnen zich scheurtjes te vertonen. Is dit wel zoals het hoort? En wie is The Winter Soldier precies? De film weet wat aardige vraagstukken op te werpen over de afruil tussen vrijheid en veiligheid. Wat zijn we bereid op te geven voor veiligheid? En hoe stroken de ouderwetse idealen van Cap met de moderne tijd?
De film begint zodoende wat meer als politieke intrige dan als superheldenfilm; een verfrissende benadering. Natuurlijk wordt de politieke intrige gaandeweg verruild voor een groter actiequotiënt. (Meer schieten en helikopters dus.) De finale heeft bovendien grote gevolgen voor de rest van de Marvel-filmreeks. Hoe nu verder?
Nieuwe trailers:
* Maleficent (première op 29 mei). Angelina Jolie als de slechte heks in een spinoff van 'Sleeping Beauty'. Heeft de slechte heks misschien toch goede bedoelingen?
* Guardians of the Galaxy (première op 14 augustus). Nieuwste deel uit de Marvel-reeks, een relatief obscure strip. Met een boom en een wasbeer. Serieus.
* X-Men: Days of Future Past (première op 22 mei). Ambitieuze poging om de twee casts van de X-Men reeksen samen te voegen door middel van tijdreizen.
* Edge of Tomorrow (première op 29 mei). Tom Cruise en Emily Blunt worden dagelijks opnieuw wakker nadat ze gestorven zijn in de oorlog. Live. Die. Repeat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat een reactie op dit bericht achter!