zondag 31 juli 2011

X-Men: First Class

Veel te laat natuurlijk, maar vanavond dan eindelijk 'X-Men: First Class' gezien. Een prequel op de eerdere 'X-Men'-films, inclusief 'Wolverine', en een van de superheldenfilms met de beste recensies van deze zomer. 'First Class' toont de ontmoeting van Charles Xavier en Erik Lensherr, die beginnen met een gezamenlijk doel, maar die in de loop van de film steeds verder uit elkaar groeien. Geen verrassing natuurlijk, gezien de prequel-aard van deze film.

Regisseur Matthew Vaughn was oorspronkelijk aangesteld om het derde deel uit de filmreeks te maken en bewijst met 'First Class' dat hij een veel betere keuze geweest zou zijn dan Brett Ratner. Vaughn weet de doorgaans voorspelbare aard van een prequel veel vaart mee te geven, richt zich op de karakterisering van Xavier en Lensherr en situeert de film op passende wijze in de jaren zestig. Groovy.

Al te zeer op details lettende fans hebben natuurlijk al een uitvoerige lijst gemaakt van continuïteitsfoutjes tussen 'First Class' en de overige 'X-Men'-films, waaronder de bijzonder komische cameo van Hugh Jackman als Wolverine, maar dat mag de pret niet drukken. 'X-Men: First Class' is een sprankelende doorstart en hopelijk het begin van een mooie, nieuwe reeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!