woensdag 10 juni 2009

Sneak: State of Play

Gisteravond in de sneak 'State of Play' gezien, ruim een week voor de eigenlijke première dus. Het gokelement van de sneak pakte in dit geval goed uit: de film stond al op mijn verlanglijstje. 'State of Play' is gebaseerd op de gelijknamige Engelse tv-serie uit 2003 en werd geregisseerd door Kevin MacDonald, die ons drie jaar geleden trakteerde op het uitstekende 'The Last King of Scotland'.

Wanneer de assistente van congreslid Stephen Collins, een rol van Ben Affleck, wordt vermoord, vermoedt journalist Cal McAffrey (Russell Crowe) dat er meer aan de hand is. Al snel blijkt dat Collins en zijn assistente een verhouding hadden. Ook het bedrijf dat Collins onderzocht, blijkt niet helemaal brandschoon te zijn. De zoektocht van McAffrey naar het ware verhaal achter dit alles levert een spannende, onderhoudende thriller op.

Russell Crowe speelt McAffrey in feite hetzelfde als zijn personage uit 'American Gangster': iemand die de waarheid boven tafel probeert te krijgen en waarvoor alles moet wijken, waaronder zijn eigen privé-leven. Deze en andere clichés – wat dacht u van een achtervolging in een parkeergarage? – zijn wellicht een klein kritiekpuntje op 'State of Play': het is allemaal niet bijster origineel. Dat mag echter de pret niet drukken.

Nieuwe trailers:
* Brüno (release op 9 juli). Sacha Baron Cohen laat de Borat-formule los op zijn andere typetje, een Oostenrijkse modeverslaggever.
* De Storm (17 september). Ben Sombogaart buigt zich na ‘Bride Flight’ opnieuw over een historisch geïnspireerd drama, de watersnoodramp van 1953.
* The Rebound (24 september). Gescheiden moeder Catherine Zeta-Jones valt voor de veel jongere Justin Bartha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!