zondag 28 september 2008

Tropic Thunder

Het is bereslecht weer, je spreekt de taal niet en je hebt al genoeg gewinkeld. Wat doe je dan? Je gaat naar de bioscoop! Leve de ondertitels en het gebrek aan nasynchronisatie! Mrs Attorama en ik zijn naar 'Tropic Thunder' gegaan – toepasselijke titel – in het winkelcentrum van Faro. Een heerlijke satire, die al meteen leuk begint met neptrailers.

Jack Black, Robert Downey Jr. en Nick Nolte spelen allemaal parodieën op zichzelf in deze film over acteurs die tijdens het maken van een oorlogsfilm in de jungle gedropt worden en het zelf maar moeten zien te rooien. Alle actiefilmclichés komen voorbij en worden op de hak genomen. Verder zijn er leuke bijrollen voor Steve Coogan, Matthew McConaughey en een haast onherkenbare Tom Cruise.

Regisseur en hoofdrolspeler Ben Stiller heeft ongelooflijk veel bekende namen aan zijn film weten te verbinden – zie bijvoorbeeld alleen al de laatste scène – maar is zelf helaas de zwakste schakel. Een actieheld à la Bruce Willis in een parodie op zichzelf was wellicht een betere keuze geweest. Een ander klein minpuntje is dat de film af en toe iets te ver doorschiet in de meligheid. Robert Downey Jr. als hilarisch extreme method-acteur maakt gelukkig veel goed.

Nieuwe trailers:
* Australia (release op 18 december). Het langverwachte epos van Baz Luhrmann over het Australië van de jaren veertig. Hugh Jackman noemt het "de rol van mijn leven".
* The Day the Earth Stood Still (release op 11 december). Onder andere met Keanu Reeves. Aardige trailer, al is dit natuurlijk een remake van de categorie ‘totaal overbodig’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!