Gisteravond naar 'The Bourne Ultimatum' geweest. Uitstekende actiefilm en een goed sluitstuk van de Bourne-trilogie. Een grimmige thriller. Regisseur Paul Greengrass ging gelukkig iets minder tekeer met de 'shaky cam' dan in de voorganger, 'The Bourne Supremacy'. Een groot goed van de Bourne-reeks is dat alle stunts en gevechten grotendeels in de realiteit geworteld zijn. Geen Q die met allerlei technische snufjes aan komt zetten dus. Bourne gebruikt gewoon huis-, tuin- en keukenmiddelen.
De voorlaatste scène van 'Supremacy' speelde in Moskou, terwijl de laatste scène in New York plaatsvond. 'Ultimatum' laat zien wat daartussen gebeurde. Ik had nog een discussie met KN of je de eerste helft van de film nu wel of niet moet beschouwen als flashback. Een sterk pluspunt van 'The Bourne Ultimatum' is de muziek. John Powell schrijft gewoon de beste achtervolgingsmuziek. Punt. Voor grote muzikale composities à la John Williams of Jerry Goldsmith hoef je bij Powell niet terecht, maar voor films die bol staan van de actie is Powell uitermate goed geschikt.
Natuurlijk rammelt het verhaal en de logica van de film hier en daar, maar dat zijn slechts details. Geen al te grote dingen om je uit het verhaal te halen. Zo komt ineens uit de lucht vallen dat Bourne en Nicky Parsons elkaar al erg lang kennen, iets dat in de vorige films helemaal niet ter sprake was gekomen. Dat is echter slechts muggenzifterij.
Nieuwe trailers:
- Rogue Assassin (release op 1 november). Actie-icoon Jet Li tegen opkomende ster Jason Statham. Een trailer met weinig tot geen verhaal, maar wel veel goeds voor de actieliefhebbers.
- American Gangster (release op 15 november). Denzel Washington en Russell Crowe staann garant voor goede acteerprestaties, regisseur Ridley Scott voor de visuele schoonheid. Alleen het verhaal zou nog roet in het eten kunnen gooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat een reactie op dit bericht achter!