dinsdag 30 juli 2024

Local Legend

Klein rondje, naar Radstadt en weer terug. Goed nieuws: op twee segmenten nu al de Local Legend geworden! Slecht nieuws: VO2 max gezakt naar 53. Misschien hartslag iets te hoog?

zondag 28 juli 2024

Rondje Radstadt

Kort rondje (5 km), VO2 max 54. Niet onaardig. Langs bergen, dwars door weilanden... en langs een industrieterrein.

vrijdag 26 juli 2024

Heenreis, deel 2

Van Neurenberg, Duitsland naar Radstadt, Oostenrijk. Via München en Salzburg, met een lunchpauze aan de Chiemsee.

donderdag 25 juli 2024

Heenreis, deel 1

Van thuis naar Neurenberg, Duitsland. De A15 was dicht, dus de route liep via Utrecht, Arnhem, Düsseldorf, Keulen en Frankfurt. De file en/of werkzaamheden onderweg. De laatste 100 km de snelweg maar helemaal links laten liggen.

woensdag 24 juli 2024

maandag 22 juli 2024

Bios, BBQ en voorpret

De avonturen van Puckie en Sofietje

Zomervakantie! Dus... tijd voor de bioscoop? Het zomerweer laat nog aardig wat te wensen over namelijk. Sofietje ging samen met een vriendinnetje naar 'Inside Out 2'. Zelf, met de metro, met nog wat shoppen achteraf. Puckie en Sofietje gingen samen met Mrs Attorama naar 'Despicable Me 4'. (Het is de zomer van de vervolgfilms, blijkbaar.) Vanwege de open dag van Feyenoord werd hiervoor uitgeweken naar Schiedam.

Afgelopen weekend was het dan voor het eerst écht lekker zomerweer. (Gevolgd door onweer, uiteraard.) Goede gelegenheid voor Puckie en Sofietje voor wat vakantievoorpret: met zijn vieren naar het zwembad en 's avonds afsluiten met een barbecue, een voorproefje van de vakantie met zijn allen.

zondag 21 juli 2024

Donder en bliksem

Vroegertje, zoals wel vaker de laatste weken op zondag. Op tijd terug zijn zodat ik kon koersen met Puckie... die daar vervolgens geen zin in had. Rondje op de nuchtere maag, vóór het ontbijt, met bijbehorende (wat) slechtere statistieken. Net op tijd binnen: met zon vertrokken, maar de laatste 500 meter een sprintje moeten trekken omdat het begon te donderen en te bliksemen.



zaterdag 20 juli 2024

BBQ


Mediaweek

Mediaweek
* Sweet Tooth, seizoen 3
* The Bear, seizoen 3

Leeslijst
* Juicht Trump te vroeg?
* Undercover bij Google.
* Netto nul uitstoot, is dat mogelijk?
* Rita Verschuur, vertaalster van Astrid Lindgren.
* Nasrah Habiballah over de verslaggeving in Gaza.
* Marathon des Sables, ultraloop door de Sahara.
* Hoe overwin je polarisatie?
* Het mythische eiland Avalon.
* De bijzondere fotografie van Awoiska van der Molen.

vrijdag 19 juli 2024

Ontbijtloopje

Vroeg rondje vandaag, met de aangekondigde 29 graden rond het middaguur. Een rondje op de nuchtere maag, dus niet zo snel...



woensdag 17 juli 2024

Lunchloopje

Warm lunchloopje. Ook erg druk met mensen die een lunchwandeling aan het maken waren. Dat lag misschien aan het mooie zomerweer... Ik had een redelijk constant tempo van 4:30 min/km te pakken, maar de laatste anderhalve kilometer maar wat rustiger aan gedaan omdat het toch wel erg warm was...



maandag 15 juli 2024

Vakantie begonnen!

De avonturen van Puckie en Sofietje

De vakantie nu dan echt begonnen! Er hoeft (voorlopig) niemand meer naar school. Het voetbalseizoen is eindelijk officieel ten einde, met de (haast) eindeloos uitgestelde wedstrijd tussen ouders en kinderen die vorige week eindelijk gespeeld werd. Leuke wedstrijd, die eindigde in 9-9 en die maar weer eens aantoonde dat Puckie aanzienlijk meer voetbaltalent heeft dan de rest van het gezin bij elkaar.

Het was ook de week van de rapporten. Puckie en Sofietje namen allebei een mooie cijferlijst mee naar huis. Puckie had iets minder goede cijfers voor rekenen dan op zijn vorige rapport, maar nog steeds niets om ons zorgen om te maken. (Integendeel.) Op naar Groep 7! Sofietje kreeg haar eerste rapport van de brugklas. Een mooie, stabiele cijferlijst zonder al te veel uitschieters. Zoals verwacht scoorde Sofietje vooral goed op de creatieve vakken. Verder: oude boeken ingeleverd, nieuwe boeken besteld, op naar de 2e klas!

vrijdag 12 juli 2024

Eindelijk (een beetje) droog

Rommelig hardloopweekje tot dusver. Woensdag niet kunnen lopen wegens diverse afspraken op het werk (overdag) en de EK-wedstrijd ('s avonds); vandaag vrijwel de hele dag aan het wachten tot de regenbuien voorbij waren - en zelfs dat is niet helemaal gelukt. Dat gezegd: met dit rondje slechts 10 seconden van mijn PR verwijderd én volgens Strava ben ik op een segment de local legend geworden!



dinsdag 9 juli 2024

Infinity Saga

Na het 'Star Wars'-project was het wel tijd voor een nieuwe reeks. Enigszins 'geholpen' door de tot dusver toch wat tegenvallende zomer met Puckie en Sofietje dit weekend de 'Infinity'-reeks afgerond, het ambitieuze Marvel-project.

Phase 1
* Iron Man
* The Incredible Hulk
* Iron Man 2
* Thor
* Captain America
* The Avengers

Phase 2
* Iron Man 3
* Thor: The Dark World
* Captain America: The Winter Soldier
* Guardians of the Galaxy
* Avengers: Age of Ultron
* Ant-Man

Phase 3
* Captain America: Civil War
* Doctor Strange
* Guardians of the Galaxy 2
* Spider-Man: Homecoming
* Thor: Ragnarok
* Black Panther
* Avengers: Infinity War
* Ant-Man and the Wasp
* Captain Marvel
* Avengers: Endgame
* Spider-Man: Far From Home

Op naar de volgende reeks?

maandag 8 juli 2024

Blijven, fietsen, wachten

De avonturen van Puckie en Sofietje

Puckie kwam dinsdag thuis met een nieuwtje. Hij zei dat de meester verteld had dat de hele klas zou blijven zitten. Gelukkig bedoelde de meester dat letterlijk: hij gaat met de klas mee naar Groep 7 en de klas blijft zelfs in hetzelfde lokaal zitten. Geen kennismaking met de nieuwe juf of meester dus, geen spulletjes om naar een andere plek te verhuizen. De laatste schoolweek zou al niet zo druk zijn, maar nu helemaal niet meer...

Op sportief gebied was er helaas slecht nieuws: de wedstrijd tussen ouders en kinderen, de officiële afsluiting van het voetbalseizoen, werd wéér een week uitgesteld. Gelukkig waren er nog wel wat sportieve hoogtepunten, zoals het eindfeest op donderdag. Op zondag was het tijd voor de tweede etappe van 'Koersende kanjers', deze keer een route van 20 km.

Voor Sofietje was het een week van... wachten. Wachten op de resultaten van de toetsweek, om precies te zijn. Tot Sofietjes grote opluchting waren het allemaal prima cijfers die ze binnen wist te halen. De vrees voor een onvoldoende bleek gelukkig ongegrond. Op woensdag waren alle cijfers definitief; het is nu alleen nog wachten op de rapportuitreiking. Vol goede moed op naar de (echt) laatste week...

zaterdag 6 juli 2024

Mediaweek

Mediaweek
* Sweet Tooth, seizoen 3
* The Good Place, seizoen 2

Leeslijst
* De vrije school is in trek, maar bij erg verschillende groepen...
* Wat is voor Turkse Nederlanders toch de aantrekkingskracht van het Turkse voetbal?
* Waarom Dick Schoof niet één, maar eigenlijk vier kabinetten moet leiden.
* Adoptie: Hongarije gold altijd als voorbeeldland, maar klopt dat eigenlijk wel?
* Verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk: waarom de Tories verloren en wat er mis ging.
* Verkiezingen in Frankrijk: 
* DPG wil RTL Nederland overnemen. Komen daarmee te veel media in één hand? 
* Het aantal klachten over grensoverschrijdend gedrag is sterk toegenomen. Ook het aantal onterechte.

Playlist

vrijdag 5 juli 2024

Vroege lunch

Wat vroeger dan anders, onder andere met het oog op de aangekondigde regenbuien. Het eerste 'echte' hardlooprondje van deze week, na het korte rondje met Puckie woensdagmiddag om te oefenen voor de Ronde van West.



maandag 1 juli 2024

Toetsweek

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was de week van... de toetsweek. De laatste zeven toetsen / proefwerken / repetities / overhoringen van dit schooljaar voor Sofietje. Donderdagochtend was de laatste toets; sindsdien is Sofietje aan het genieten van een vervroegde zomervakantie. Nu is het wachten op de cijfers...

Het was ook eerste echt warme week van het jaar, met eindelijk zomerse temperaturen. Bij Puckie op school werden diverse activiteiten verplaatst of afgelast om plaats te maken voor... waterpret! Inclusief het meenemen van waterpistolen naar school. Helaas betekende de hitte ook dat de traditionele 'ouders versus kinderen', de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen, moest worden verplaatst.

In het weekend trokken mama en Sofietje erop uit, naar het Circustheater in Scheveningen, voor een bezoekje aan de musical van 'Frozen'. Papa en Puckie maakten intussen de fietspaden in de omgeving onveilig voor het nieuwe project 'Koersende kanjers'